menu
bel gratis 0800-2040

Wachttijd

Orthodonthie, kronen, bruggen en implantaten

Als u in 2016 nog geen gelijkwaardige dekking had voor orthodonthie, kronen, bruggen en implantaten, dan hanteert Menzis bij TandVerzorgd 750 een wachttijd voor deze vergoedingen. Dit betekent dat u tijdens de wachttijd premie betaalt, maar voor TandVerzorgd 750 nog geen vergoeding krijgt voor orthodonthie, kronen, bruggen en implantaten. De wachttijd is in dat geval één jaar.

Ga terug naar de vorige pagina

Wachttijden per aanvullende verzekering

Geldt er voor u een wachttijd? De wachttijd gaat dan in op de ingangsdatum van de betreffende verzekering. De wachttijd is alleen van toepassing op TandVerzorgd 750. Hebt u nog vragen? Bel gratis 0800-2040 we helpen u graag!

Waarom een wachttijd?

Kronen, bruggen, implantaten en orthodontie zijn dure behandelingen. Met de wachttijd wil Menzis voorkomen dat iemand TandVerzorgd 750 voor een jaar afsluit, een dure behandeling ondergaat en vervolgens weer overstapt op een goedkopere tandartsverzekering. Zo kan Menzis de premie laag houden.

Had u in 2016 een vergelijkbare tandartsverzekering bij een andere zorgverzekeraar? Wilt u TandVerzorgd 750 afsluiten en had u in 2016 een tandartsverzekering met een vergelijkbare dekking voor orthodontie, kronen bruggen en implantaten, dan kunt u gebruik maken van een speciale regeling. De wachttijd van één jaar geldt dan niet voor u. Op de website van Menzis » kunt u hier meer over lezen en een formulier invullen.

hoeveel kunt u besparen?